Свобода за радиото?!

Както знаем „Педераси има много по света“, но няма да говорим за любов, а за онези опасни хора, които се опитват да завладеят изцяло нашата синя планета и да доминират на нея безпроблемно. Става дума за корпорации и отделни хуманоиди, които се самопоставят над останалите хора и си мислят, че трябва всички тях да слушат.

<>
Когато преди 15 години беше внесен проект от Майкрософт, в държавната антикартелна комисия на САЩ, за становище  тогава, още никой не вярваше, че цялата земя ще се покрие от цифрова информационна система, която освен интернет, ще предлага телевизия и други услуги. Къде е уловката?

Всичко ще бъде канализирано, адресирано и „турено у ред“, без възможност за избор на средата, за разпространение на информация. Планът е, под прикритието на „оферта“, за по-високо качество на услугата, всички да ползват връзка, която ще бъде изцяло контролирана. На пръв поглед, в това няма нищо лошо, но дали е така?

Ако контролът попадне в ръце, които манипулират услугата, нарушават законите и дори злоумишлено злепоставят личността, тогава нещата стават опасни. Повечето от нас вече са се убедили, че главните престъпници се намират във висшите структури на държавно управление, в правителствата или подпомагащите ги корпорации. Практически имаме сливане на мафията, алчните корпорации и неморалните политици. В цялото това блато на съвременни отношения, в държавен и социален строй, всички ние живеем, опитвайки се да живеем.

<>
Цифровите технологии, за някои неща са подходящи, а за други не. Превъзнасянето им е крайност, като всяка друга крайност. След този преамбюл, достигаме до същността на публикацията – алтернативната възможност, при необходимост как да игнорираме използването на узорпираните ресурси за разпространение на информация (от педерасите за които стана дума) и да създадем собствена, за аварийни случаи, радио разпространителна система, чрез която да може да общуваме и информираме другите  …  нормални хора.

<>

Как да създадем на радиоприемник и радиопредавател на средни вълни? Днес в България е останал само един предавател (Видин2) който излъчва радипредавания в обхвата на средните вълни – 576 KHz.  Модулацията на сигнала е амплитудна (АМ) такава, каквато се използва при радио разпространението вече повече от 100 години. Аспектите за поддържане на радиоразпръскване с амплитудна модулация са многостранни, а ползите не са спорни, дори напротив,  унищожаването на този вид радиопредавания са срещу националната сигурност. Днес, всеки хакер със средни познания, може да хакне националното радио или цифровите съоръжения, през които минават трасетата за радио разпръскване (така също и телевизионно). При това, хакера ще си седи на гъза у дома и ще може да се подиграва с главочите в държавните и частни телекомуникационни системи, без да си подаде носа навън или да изпита каквото и да е неудобство. Ако един АМ предавател с мощност 50kW трябва да се „хакне“ единствената възможност е физически да се унищожи предавателя… а това вече не е работа за „дете идиотче“ с компютър в ръце.

<>
В смисъла на казаното, алчните политици и хитри „бизнесмени“, успяха да прецакат разпространението на АМ радио в България … Нищо, всяко зло за добро, освободения честотен диапазон ще си го ползваме ние…
При бедствия и аварии, всеки съвестен и грамотен гражданин може да изгради сам АМ предавателна система. Обхвата 500KHz – 1500KHz, в момента не се използва от никой в България, така че ако някой ще го гризе съвестта че ще попречи на работата на нещо… няма.

Предавател:

Линк за изтегляне на pdf, как да направим предавател за средни вълни..
Линк към сайта на автора, как да направим предавател за средни вълни с амплитудна модулация… само от няколко елемента..

 

Линк, за изтегляне на pdf, как да направим детекторен приемник: Crystal Radio Circuits

Приемник: