& 28.07.2015 Денят на „българските парламентарни путки“

Путките в Парламента бламираха предложението на Президента и пренебрегнаха желанието на половин милион българи да има референдум за мажоритарни избори..

 

На 28.07.2015 Парламента беше опозорен. Депутатите се изплашиха от искането на 570 хил. българи да има референдум за това дали да има мажоритарни избори. Парламета бламира предложението на своя Президент и пренебрегна законното искане на половин милион българи. На какво станахме свидетели? Видяхме двуличие и лицемерие. Реформатори и ГЕРБ отхвърлиха искането за референдум, сляха се с останалите от БСП и ДПС.

Какви са фактите за държавното управление на България 2014-2015г ?

1. Кражбата от НЕК.
Източването на НЕК продължило десетки години, беше удобна черна касичка за партиите. С последните събития, когато компанията достигна невъзможност да работи, крадците-политици приеха закон и наредби узаконяващи официално нова кражба от българския народ. Отново имаме класически пример за сливане на престъпни политици и групировки с държавата. Значи някои крадат, а после всички трябвало да спасяват загиващия НЕК. Защо? Къде са тези които управляваха НЕК, къде са тези които измислиха закони за източване на НЕК.

2. Превземане на държавната власт от хора с криминални намерения и действия. Едно от най-показателните събития за века в българската история е кражбата на 4 млрд. от КТБ. Независимо кой умник банкер или магистрат ръси мозък относно събитието, налице са два неоспорими факта – частна финансова корпорация (КТБ) застраши националната сигурност на Република България. Политици-съучастници от Парламента, умишлено източват държавата под предлог, спасяване на КТБ (недопустима държавна помощ), като по този начин съдействат за разрушаване устоите на държавата. Защо? Защото първо, намаляват държавния финансов ресурс и второ, безотговорно подронват авторитета на държавата в очите на обикновените българи, създаващи впечатление у тях, че се намират в безисходица и невъзможност да се установи нормално управление в държавата. Накратко казано, политиците от Парламента попадат директно в дефиницията за престъпник, отколкото в определението за български депутат.

3. Веднъж влезнали в Парламента, политиците не се съобразяват с дадените обещания преди изборите. Те използват кредита на даденото им народно доверие, но не вършат работата за която са избрани. В смисъла на този факт, те извършват държавна измяна. Нещо повече, когато някой политик му бъде напомнено, че не си върши работата, той се държи непристойно и парадира с дългогодишното му присъствие в парламента, сиреч е професионалист, а критикуващите го нищо не разбират и са хейтъри.

Ако трябва да се отдели време за ситуацията с фалшивата реформа на съдебната система или некадърно водене на външна политика и глупаво управление на военно министерсто и събития около отношенията ни в НАТО и конфронтацията с Русия, няма да стигнат 200 страници, затова ще се огранича до тук..

В крайна сметка, днес 29.07.2015 убавеца ББ и кариеристката му шайка, няма доблестта да се изправи пред телевизионната аудитория и да обясни, защо неговата партия и коалиционни партньори отхвърлиха искането за референдум. Бърборещото мъжле, изпрати по мъжки, пред камерите да се обяснява бившата министърка на здравеопазването Десислава Атанасова с глупавата теза „че пултовете за гласуване им били попречили“, а той се скри някъде под нечия женска пола. За съжаление това не е прецедент, путки в българския Парламент има много, мъжки путки!

 

Вашият коментар