Prodavalnik.com (OLX) – поредната илюзия

01.04.2014 20:09

Да, да,..да…

В новините прочетохме, че Prodavalnik е успял да излъже OLX и да се продаде печелившо. Търговски погледнато, за собствениците му, това е прекрасна сделка, но за ползвателите или дори феновете на Prodavalnik.com е поредния пример за използване и пренебрежение към клиентите. Дълги години, екипът на продавалник се мазнеше на клиентите (мембърите си), като ги заливаше с писма за нови функционалности и симулираше фалшиво уважение. Преди няколко месеца, в политиката на сайта се усети промяна. Обяви се „борба срещу ментетата“. Във форума на сайта, като лавина се увеличи броя на коментарите по темата. Реално понятието „менте“ нямаше точна дефиниция, което позволява чистосърдечно манипулиране, без правила, при рестрикции на обяви за продажба. След като минаха няколко месеца и се видя, че Prodavalnik по никакъв начин не реагира на много, от смислените предложения по проблема с ментетата, на хората стана ясно, че в същност нещо се мъти, включително продажба, при което интересите на клиентите стават незначителни и минават на заден план. Въпреки твърденията на управляващия екип на сайта, че постоянно има увеличение на потребителите му, ние си знаем… изпадат в смешната ситуация, в която изпадаха родните мобилни оператори, които всяка година обявяваха по 1-2 милиона нови потребители… сякаш България е с 40 милионно население. Днес двуличното поведение на Prodavalnik стана известно в медиите с продажбата му на групата OLX.

О.К. хитреците напомпаха сайта и го продадоха на „инвеститор“. Каква е следващата стъпка? Ми просто е, същите усмихнати, но вече с опит в подвеждането на клиентите в интернет, ще се напънат да сътворят някой нов виртуален проект..вероятно.

Вижте ги само, колко са доволни:

 

Изпълнителният директор на OLX за България Спас Сливков (л) и маркетинг мениджърът Пламен Нонински представиха новото име и лого на Prodavalnik Изпълнителният директор на OLX за България Спас Сливков (л) и маркетинг мениджърът Пламен Нонински

 

 

Все пак, вече имената на тези (и други) хора са известни, България е малка и все по-трудно ще се намира почва за менте проекти. Както залезе сайта Auction така, и Prodavalnik последва пътя му… така е с начинанията на хитреците.

Вашият коментар