Новата ера на човечеството „EmDrive“
информация е достоверна, нека загуби време в ровене по мрежата и да провери в официалния сайт на АТО или в сайтовете на „сепаратистите“ защитаващи Новорусия и ДНР. Факта е неоспорим!Идва въпросът, защо великите новинари от bTV ни занимават с несъществени битови тъпотии в новините си, а за големите и важни събития си мълчат, като мишоци скрити в дупките си?

04.08.2014

В НАСА тестваха успешно вечен двигател, който работи без гориво

Принципът на действието му нарушава фундаменталните закони на физиката

източник: vesti.bg

 

Експерти на НАСА са извършили успешни изпитания на двигателя „ЕмДрайв“ (EmDrive), осмиван от учените от 10 години. Принципът на действието му нарушава фундаменталните закони на физиката, но по необясним начин той работи, като променя коренно перспективите за усвояване на космоса, предаде Нюзру.

Двигателят „ЕмДрайв“ е изобретен от британеца Рождър Шоуър и не се нуждае от гориво, тъй като в него се използва енергията на микровълните.

Първият експериментален модел е бил изграден още през 2003 година. Тогава той е дал 16 милинютона тяга. Учени продължили да се надсмиват над изобретателя дори тогава, когато през 2009 година група китайски изследователи повторили успешно експеримента.

Сега доклад за извършени изпитания качи на на сайта си НАСА.

В статия на американски изследователи, работили под ръководството на доктор Харолд Уайт от космическия център „Линдън Джонсън“, са описани 8 дни от август 2013 година, през които е била демонстрирана жизнеспособността на невероятната идея.

Hi-News пояснява, че двигателят на Шоуър генерира тяга чрез трептене на микровълните около вакуумен контейнер.

Електричеството, необходимо за създаване на микровълни, се добива с помощта на слънчева светлина. Така устройството не изисква използването на гориво и на практика може да работи вечно, докато не се появи механическа повреда.

Сайтът „Гизмодо“ (Gizmodo) пояснява, че идеята за такъв двигател изглежда безумна, а на теория той просто не трябва да работи. Въпреки това изпитанията потвърждават, че това се случва.

„Тестовите изпитания показват, че уникалната конструкция на микровълновия двигател действително позволява да се създаде сила, която е невъзможно да бъде описана от класическата гледна точка на електромагнитното явление, и все пак той предполага взаимодействие с квантовия вакуум на виртуалната плазма“ – се подчертава в отчета на НАСА. Измерванията показват наличие на 30-50 милинютона тяга.

„Гизмодо“ пояснява, че двигателят противоречи на основния принцип за запазване на импулса. Теоретично би могло да се допусне, че двигателят работи, защото е допусната грешка при конструирането, но моделът е тестван от два независими екипа от изследователи. А в недалечно бъдеще идеята навярно ще искат да проверят руски и европейски учени.

Гардиън либерти войс“ (The Guardian Liberty Voice) напомня, че в НАСА отдавна търсят възможности за пробив в космическите пътешествия. „ЕмДрайв“, който се основава на Специалната теория на относителността на Айнщайн и на принципите на движение на импулсите на светлината, може да направи много по-реални мисиите в далечния космос.

Заложената в него концепция може да промени бъдещето на космонавтиката.

==================                 =================

 

Коментар на father..

Откритието на британеца Шоуър е съизмеримо с откриването на огъня от първобитните хора. От експериментите в НАСА, вече след една година, ние живеем в нова ера – ерата на получаване енергия от космическия вакуум (във физичен смисъл) и технология за нагъване на пространство-времето с цел придвижване със светлинна и над светлинна скорост. Вероятно малцина от нас си дават сметка за великия момент и значение на събитието. Който има с какво, ще оцени откритието..

Обяснено на прост език..

източник:  http://30dumi.eu/archives/46492

 

Уарп двигателят (двигател за изкривяване), който позволява да се лети  със скорост, по-голяма от скоростта на светлината, и толкова популярен  в измислената вселена на Стар Трек, може да се окаже една не толкова фантастична идея, както се смяташе досега

Уарп двигателят въздейства по такъв начин на времето и пространството, че е в състояние да  движи кораба. Но за това ще трябва да се намерят „вратички“ в съществуващите фундаменталните закони на физиката, според които нищо не може да се движи по-бързо от светлината.

Концепцията за реализацията на идеята за свръхсветлинния двигател и свръхвисокоскоростен полет бе предложена през 1994 г. от британския физик Мигел Алкубиере. Той предложи за постигане свръхсветлинна скорост да  се използва специален начин за изкривяване   пространството и времето. Но тогава, когато се извършват необходимите изчисления, е установено, че такова устройство ще изисква невероятно количество енергия.

Сега физиците казват, че ако в разработката на идеята за уарп двигателя, се направят някои промени, може да е необходима много по-малко енергия. Благодарение на това уточнение, идеята за уарп двигателя е възможно да премине в друг етап: от научната фантастика към науката.

Един от тези учени е Харолд Уайт от Johnson Space Center, който изрази надежда за разработка на идеята на симпозиума „Столетния кораб“ (среща, на която се обсъждат проблемите на галактически междузвездни полети).

Уарп двигателят на Албикубиере може да е  част от космически кораб, с размера на футболно игрище, заобиколен от голям пръстен. Този пръстен би  могъл  да бъде изработен  от екзотична материя, която  да създава изкривяване на пространство-времето: пространство-времето в предната част на космическия кораб ще се свива –  и ще разширява  отзад. Поради тази причина корабът ще се премества напред, точно като сърф по вълните. Проблемът за осъществяването на подобна идея – е невероятното количество енергия.

Но наскоро Уайт изчисли какво ще се случи, ако формата на пръстена около кораба не  е плоска, а по-кръгла. Той открива, че в този случай ще се използва много по-малко енергия.

 

Още за EmDrive на Roger J. Shawyer:

Roger J. Shawyer is an aerospace engineer and a director of United Kingdom (UK)-based Satellite Propulsion Research Ltd (SPR), a company that he founded to develop EmDrive technology.

 

EmDrive Presentation by Roger Shawyer Part 1 of 3 opt

 

 

EmDrive Presentation by Roger Shawyer Part 2 of 3 opt

 

 

Emdrive Presentation By Roger Shawyer Part 3 of 3 opt

 

 

Вашият коментар